7. srpna 2016

Nákyp z mletého masa a kyselého zelí

Na 4 porce potřebujeme – 2 cibule., 2 stroužky česneku., 2 lžíce oleje., 500 g hovězího mletého masa., 4 lžíce rajského protlaku., sůl., mletý pepř., sladkou papriku., tuk na vymazání formy., 500 g kyselého zelí (ze sklenice)., 375 g zakysané smetany
Oloupeme cibuli, nejemno ji pokrájíme, česnek oloupeme a rozmačkáme. Obojí dozlatova osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme mleté maso a podusíme. Vmícháme rajský protlak a silně ochutíme solí, pepřem a paprikou. Masem naplníme vymaštěnou nákypovou formu a zakryjeme natrhaným kyselým zelím. Navrch potřeme zakysanou smetanou. Nákyp zakryjeme a pečeme cca 60 minut v troubě předehřáté na 175° C (plyn. Stupeň 3). 5 minut před koncem pečení posypeme paprikou. Dopečeme bez víka.
Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo bílý chléb.
Tip – Výraznější chuť získá nákyp, pokud zelí posypeme na kostičky nakrájeným a osmahnutým špekem.
Porce cca 28 g bílkovin., 56 g tuku., 19 g sacharidu., cca 693 kcal / 2001 kJ

Žádné komentáře:

Okomentovat