7. srpna 2016

Závin s masovou náplní

Na asi 16 kousků si připravíme – 500 g mletého masa., sůl., pepř., 100 g cibule., 50 g česneku., 100 g strouhaného eidamu., 50 g strouhané housky., balíček listového těsta., 4 velké lžíce kečupu., vejce., pórek
K mletému masu přidáme sůl, pepř, vejce, 4 lžíce vody a důkladně vyšleháme. K masu pak přidáme strouhanou housku, cibuli nakrájenou nadrobno, prolisovaný česnek, eidam a dobře promícháme. Pórek pokrájíme na hrubší kousky. Těsto rozdělíme na poloviny, každou vyválíme na obdélník, potřeme kečupem, rozprostřeme na ně po polovině masa, posypeme pórkem a zabalíme závin. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 230° C., plyn stupeň 4) asi 30 minut. Po upečení závin rozkrájíme a podáváme teplý i studený.
Doba přípravy přibližně 90 minut., porce asi 1110 kJ / 265 kcal.


Žádné komentáře:

Okomentovat