7. srpna 2016

Šunkový koktejl

Pro 4 osoby: 200 g dušené šunky vcelku, vejce uvařené natvrdo, 50 g oloupaného jablka, 50 g sterilované okurky, 50 g sterilované kapie, 50 g sterilovaného hrášku bez nálevu, lžíce kečupu, 100 g majonézy, lžička citronové šťávy, špetka pálivé papriky, sůl
Na ozdobu: 4 listy hlávkového salátu, vejce uvařené natvrdo, malý svazek petrželky
Šunku, oloupané vařené vejce, jablko a okurku nakrájíme na kostičky, kapii na nudličky, přidáme okapaný sterilovaný hrášek a suroviny promícháme. Kečup smícháme s majonézou, ochutíme citronovou šťávou, paprikou a solí. Smetanu ušleháme, vmícháme do majonézové směsi, nalijeme na připravené suroviny a vše promícháme. Směs dáme do sklenic vyložených listy salátu a na chvíli uložíme do chladu. Před podáváním ozdobíme čtvrtkami natvrdo uvařených vajec a petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.
Příprava 35 minut, chlazení 30 minut, na osobu 380 kcal, 16 g bílkovin, 31 g tuků, 8 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat