7. srpna 2016

Balíčky plněné uzeným masem

Na asi 20 balíčků si připravíme: 250 g polohrubé mouky., 20 g droždí., sůl., špetku cukru., 125 ml mléka., vejce., cibuli., 180 g vařeného uzeného masa., vejce., lžíci nasekané petrželky., mletý pepř., máslo na potření plechu., žloutek., svazek pažitky na ozdobení
Do hrnku rozdrobíme droždí přidáme cukr, dvě lžíce vlažného mléka a lžíci mouky, promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 15 minut vzejít kvásek. Potom v mise zaděláme z mouky, kvásku vejce, špetky soli a zbývajícího vlažného mléka tužší těsto, které dobře prohněteme. Překryjeme je utěrkou a necháme na teplém místě asi ¾ hodiny vykynout. Maso a cibuli nasekáme nejemno nebo umeleme, opepříme a přimícháme do něj petrželku a vejce. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na slabou placku, kterou nakrájíme na obdélníčky asi 8 x 6 centimetrů. Na každý dáme trochu náplně, strany přeložíme a pevně přimáčkneme. Ze zbývajících odkrojků těsta nakrájíme tenké proužky, kterými ozdobně ovineme masové balíčky. Plech potřeme máslem, dáme na něj balíčky a necháme je ještě 10 minut nakynout. Potom je potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme si 15 minut při střední teplotě dozlatova. Hotové necháme zchladnout a před podáváním je převážeme pažitkou.
Doba přípravy přibližně 1 ¾ hodiny., kousek asi 385 kJ / 90 kcal.
Tip: Na náplň můžeme využít i zbytek pečeného drůbežího masa, zvěřiny nebo rb a pikantně ji dochutit chilli nebo sardelkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat