6. srpna 2016

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Pro 6 osob si připravíme: 1,2 vepřové pečeně., 4 lžičky provensálského koření., sůl., mletý pepř., 7 lžic oleje., 6 lžic strouhanky., 6 lžic nasekaných bylinek (petrželka., oregano., pažitka., meduňka)., 8 lžic směsi vlašských ořechů a lískových oříšků., 150 g fazolek., 200 g růžičkové kapusty., 150 g rajčat a paprik., oregano na ozdobení
Pečeni zbavenou tučných částí omyjeme, osušíme a potřeme směsí provensálského koření, soli, pepře a 2 lžic oleje. Přikryjeme a dáme na několik hodin do chladničky. Pak maso opepříme a na dalších 2 lžících oleje prudce opečeme ze všech stran. Pečeme v troubě asi ¾ hodiny a občas podléváme horkou vodou a výpekem. Necháme zchladnout. Strouhanku promícháme s bylinkami, ořechy a zbylým olejem. Směsí maso potřeme a kůrčičku zapečeme (asi 10 minut). Podáváme teplé nebo studené s vařenými fazolkami a kapustičkami a s kostičkami rajčat a paprik. Ozdobíme oreganem.
Doba přípravy přibližně 1 ½ hodiny., kousek asi 2595 kJ / 620 kcal.



Žádné komentáře:

Okomentovat