1. srpna 2016

Zelňačka s domácí klobásou a uzeným masem

400 g kyselého zelí,300 g uzeného bůčku,1 klobása,5 cibulí,litr vývaru,lžíce mleté papriky, sůl,pepř,sušené švestky,hříbky,brambora,bobkový list,jalovec,kysaná smetana
Ve větším hrnci rozškvaříme nakrájenou slaninu, osmahneme na ní nakrájenou cibuli, vmícháme papriku a zalijeme vývarem. Přidáme na plátky nakrájené maso, proprané a překrájené kysané zelí, osolíme a opepříme a dochutíme kořením. Vaříme asi hodinu až maso a zelí změkne. Těsně před dovařením přidáme sušené švestky, hříbky a klobásu. Necháme přejít varem, dochutíme a podáváme s kysanou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat