4 porce kapra,citrónová šťáva,sůl,2 vejce,lžíce mléka,hladká mouka, strouhanka,olej,petrželka,citrón
bramborový salát: 1 kg brambor,100 g mrkve, 100 g hrášku,1 cibule,2 natvrdo vařená vejce,1 jablko,4 sladkokyselé okurky,šťáva z citrónu,lžíce hořčice,100 g majonézy,sůl,pepř
Porce kapra pokapeme citrónem, osolíme a necháme odležet. Potom je obalíme v mouce, vejcích rozkvedlaných s mlékem, ve strouhance a osmažíme dozlatova. Podáváme zdobené petrželkou a plátky citrónu.Brambory uvaříme ve slupce den předem. Mrkev a hrášek uvaříme do měkka. Brambory a mrkev nakrájíme na kostky. Pokrájenou cibuli, vejce, jablko a okurky ochutíme solí, pepřem, citrónem, hořčicí, majonézou a promícháme s bramborami, mrkví a hráškem.Necháme krátce rozležet.
Žádné komentáře:
Okomentovat