14. července 2016

Perník s jablky

45 dag polohrubé mouky, 20 dag pískového cukru, 1 práš.do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce jedlé sody, 1 a 1/2 lžíce kakaa, 2 vejce, 12 dag rozpuštěného másla, 12 lžic mléka, 45 dag oloupaných jemně nastrouhaných jablek
Poleva: 8 dag moučkového cukru, 8 dag másla, 1 lžíce mléka, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce škrobové moučky -rozpustíme ve vodní lázni, nevaříme.
V míse smícháme polohrubou mouku, pískový cukr, prášek do pečiva, vanilk.cukr, jedlou sodu a kakao, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mléko a jemně nastrouhaná jablka. Suroviny dobře promícháme, těsto rozetřeme na vymaštěný plech a upečeme. Vychladlý perník polijeme polevou.

Žádné komentáře:

Okomentovat