29. července 2016

Čokoládové trojhránky

100 g másla., 100 g pískového cukru., vanilinový cukr., 4 vejce., 150 g polohrubé mouky., 60 g strouhané čokolády
Krém: 150 g másla., 100 g čokolády., 50 g pískového cukru., 16 – 18 kandovaných višní na ozdobu
Máslo, žloutky, cukr, a vanilinový cukr vložíme do kotlíku a mírně zahřejeme. Poté po částech přidáme polohrubou mouku, strouhanou čokoládu a tuhý bílkový sníh. Plech na pečení vymažeme a vsypeme, těsto rozetřeme na plech, vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna upečeme. Mezitím si připravíme krém. Do mísy dáme máslo, změklou čokoládu a cukr. Vše společně vymícháme na řidší krém, který vlijeme na upečené těsto a rozetřeme. Poté naznačíme trojúhelníky pro krájení a ozdobíme každý kandovanou třešní.

Žádné komentáře:

Okomentovat