4
vejce., 80 g pískového cukru., vanilinový cukr., 80 g polohrubé mouky.,
20 g solamylu., pečicí papír., tuk na vymazání a mouka na vysypání
papíru., rybízový džem, ovocný likér., 300 g různých druhů zmrzliny
(oříšková, čokoládová, pistáciová, ...)šlehačka na ozdobení
Celá
vejce šleháme důkladně s cukrem a vanilinovým cukrem do pěny. Poté
lehce vmícháme mouku smíchanou se solamylem. Na plech položíme pečicí
papír, jemně ho potřeme tukem a vysypeme moukou. Piškot naneseme na
celou plochu papíru a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Po
upečení sejmeme papír (ze studeného piškotu se papír sundává velice
obtížně). Piškot potřeme džemem, takto upravený piškot vložíme do formy
(tunelu, srnčího hřbetu) a střed vyplníme směsí zmrzlin. Vložíme do
mrazničky a necháme ztuhnout. Před podáváním ozdobíme šlehačkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat