31. července 2016

Griliášové pusinky

250 g ořechů., 400 g cukru., 250 g čokolády., 80 g Hery (nebo jiného ztuženého pokrmového tuku)
Cukr, podlitý malým množstvím vody, necháme zkaramelizovat. Při stálém míchání do něho dáme na plátky nakrájené ořechy. Světležlutou masu nalijeme na vodou vypláchnutý plech a rychle vyválíme mokrým válečkem na 0,5 cm vysokou vrstvu. Tuto rozřežeme na 3 cm široké pásy a nakrájíme je na hrubší nudličky. Čokoládu dáme změknout a přidáme do ní ztužený tuk. Pracujeme na okraji sporáku! Do vlažné čokolády zamícháme na nudličky nakrájenou griliášovou hmotu a lžičkou tvoříme pusinky (kopečky), které klademe na mstný papír. Vychladlé dáváme do papírových košíčků.

Žádné komentáře:

Okomentovat