21. července 2016

Mandlové pečivo

200 g hladké mouky., 200 g oloupaných mandlí., 200 g moučkového cukru., 200 g másla., žloutek., 3 vařené žlutky., tuk na vymazání plechu., žlutek a mléko na potření těsta., loupané mandle na ozdobu
Do prosáté mouky přidáme najemno nastrouhané mandle, moučkový cukr, změklé máslo, žloutek a z vařených vajec nastrouhaný žloutek. Vše důkladně promícháme a necháme těsto do druhého dne uležet. Poté z těsta vykrájíme nebo vytvoříme různé tvary, které přeložíme na tukem vymazaný plech. Těsto potřeme žloutkem promíchaným s mlékem. Tvary ozdobíme rozpůlenými mandlemi a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Mandle snadněji rozpůlíme, pokud je namočíme na několik hodin do studené vody.


Žádné komentáře:

Okomentovat