29. července 2016

Roláda s ořechovým krémem

4 vejce., 80 g pískového cukru., vanilinový cukr., 80 g polohrubé mouky., 20 g solamylu., tuk a mouka na vymazání a vysypání pečicího papíru
Náplň ¼ l mléka., 100 g pískového cukru., 100 g mletých ořechů., ½ vanilinového cukru., ½ vanilkového pudingu. 100 g másla

Důkladně vyšleháme vejce s cukrem a vanilinovým cukrem. Dále zlehka vmícháme směs polohrubé mouky a solamylu. Plech vyložíme papírem na pečení, potřeme zlehka tukem a posypeme hladkou moukou. Vzniklý piškot rozetřeme po celé ploše. Plech vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Ještě teplé odstraníme papír a pomocí utěrky zarolujeme těsto které po chvíli opět „natáhneme“ a potřeme krémem.
Krém: Do kotlíku vlijeme 2/3 uvedené dávky mléka. Přidáme cukr, nastrouhané ořechy, vanilinový cukr a přivedeme do varu. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do vroucího krému. Krátce povaříme a necháme zchladnout. Poté přidáme máslo a důkladně vyšleháme. Tímto krémem potřeme plát piškotu a zarolujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat