obloha – 6 plátků bílé želatíny., 3 balíčky cappuccina (á 10 g)., 250 ml smetany., baliček vanilkového cukru., 500 g mascarpone (lze nahradit žervé)., 100 g cukru., 750 g jahod
Na krém necháme ve studené vodě asi 10 minut bobtnat želatínu. Cappuccino zalijeme 250 ml horké vody a rozpustíme v něm vymačkanou želatinu. Necháme vychladnout a asi na 30 minut uložíme do chladničky. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dopevna. Mascarpone utřeme s cukrem dohladka. Do želírovacího cappuccina vmícháme mascarpone, potom smetanu. Jahody odstopkujeme, omyjeme, případně nakrájíme na čtvrtky, několik dáme stranou na ozdobu. Dno rozevírací formy o průměru 26 cm vyložíme papírem na pečení, a formu naplníme polovinou krému. Položíme vrstvu jahod a zakryjeme zbylým krémem. Navrch těsně vedle sebe narovnáme sušenky. Dort uložíme nejméně na 4 hodiny do chladničky. Dort uvolníme nožem od okraje, vyklopíme na podnos a odstraníme pečicí papír. Smetnu ušleháme dopevna a celý dort pokryjeme šlehačkovými obláčky, ozdobíme zbylými jahodami a posypeme kakaem.
Příprava cca 60 minut., chlazení cca 4 ½ hodiny., kousek cca 350 kcal 12 g bílkovin., 21 g tuků., 26 g sacharidů
Žádné komentáře:
Okomentovat