4
vejce., 80 g pískového cukru., vanilinový cukr., 80 g polohrubé mouky.,
20 g solamylu., ovocný džem., rum nebo koňak., 250 g marcipánové
hmoty., pečicí papír, tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu
Do
husté pěny vyšleháme vejce, cukr. Poté zlehka vmícháme polohrubou mouku
se solamylem. Tuto hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papíre,
potřený tukem a vysypaným hladkou moukou. Vložíme do trouby a zlehka
upečeme dozlatova. Po upečení plech překlopíme a odstraníme papír.
Upečený piškot potřeme džemem, ochuceným rumem, a po celé ploše položíme
rozválenou marcipánovou hmotu. Zarolujeme a zlehka stiskneme. Hotové můžeme dozdobit polevou .
Žádné komentáře:
Okomentovat