29. července 2016

Marcipánová roláda

4 vejce., 80 g pískového cukru., vanilinový cukr., 80 g polohrubé mouky., 20 g solamylu., ovocný džem., rum nebo koňak., 250 g marcipánové hmoty., pečicí papír, tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu
Do husté pěny vyšleháme vejce, cukr. Poté zlehka vmícháme polohrubou mouku se solamylem. Tuto hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papíre, potřený tukem a vysypaným hladkou moukou. Vložíme do trouby a zlehka upečeme dozlatova. Po upečení plech překlopíme a odstraníme papír. Upečený piškot potřeme džemem, ochuceným rumem, a po celé ploše položíme rozválenou marcipánovou hmotu. Zarolujeme a zlehka stiskneme. Hotové můžeme dozdobit polevou .

Žádné komentáře:

Okomentovat