5 bílků., 200 g pískového cukru., dcl vody., 80 g práškového cukru., tuk na vymazání plechu
Krém: 150 g ořechů (směs)., vanilinový cukr., 125 g másla., pomerančový likér
Bílky
vyšleháme na tuhý sníh. Pískový cukr spolu s vodou svaříme až na
„silnou nit“ (když cukr stiskem mezi prsty, utvoří silnou nit), poté ho
zašleháme do sněhu a šleháme až do sněhu a šleháme až do zchladnutí.
Nakonec vmícháme práškový cukr., směs naplníme do cukrářského sáčku a
nastříkáme na tukem vymazaný plech hubinky. Ve středně vyhřáté troubě
zvolna upečeme. Do vychladlých hubinek ve spodní části uděláme malý
otvor, který naplníme krémem.
Krém: máslo, vanilinový cukr, pomerančový likér a najemno nastrouhané ořechy důkladně našleháme do zhoustnutí.
Žádné komentáře:
Okomentovat