250 g polohrubé mouky., 150 g bílé strouhané housky., vejce., 150 g pískového cukru., 50 g ořechů
(směs, mohou bát i mandle)., lžička kypřicího prášku do pečiva, 150 g
másla., mletá skořice., vanilinový cukr., tuk a mouka na vymazání a
vysypání plechu
Do
prosáté mouk přidáme nastrouhanou housku, vejce, cukr, drcené ořechy
nebo oloupané mandle, prášek do pečiva, máslo, skořici a vanilinový
cukr. Vše důkladně
zpracujeme na středně husté těsto, které necháme 3 – 4 hodiny
odpočinout v chladu. Poté těsto rozdělíme na malé dílky, ze kterých
vyválíme preclíčky. Přeneseme je na tukem vymazaný a moukou vysypaný
plech. Zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Žádné komentáře:
Okomentovat