29. července 2016

Sladké ořechové preclíčky

250 g polohrubé mouky., 150 g bílé strouhané housky., vejce., 150 g pískového cukru., 50 g ořechů (směs, mohou bát i mandle)., lžička kypřicího prášku do pečiva, 150 g másla., mletá skořice., vanilinový cukr., tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu
Do prosáté mouk přidáme nastrouhanou housku, vejce, cukr, drcené ořechy nebo oloupané mandle, prášek do pečiva, máslo, skořici a vanilinový cukr. Vše důkladně zpracujeme na středně husté těsto, které necháme 3 – 4 hodiny odpočinout v chladu. Poté těsto rozdělíme na malé dílky, ze kterých vyválíme preclíčky. Přeneseme je na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat