4
vejce., 80 g pískového cukru., vanilinový cukr., 80 g polohrubé mouky.,
20 g solamylu., ovocný džem., pečíci papír., tuk a mouka na vysypání a
vymazání
Poleva: 1 – 2 bílky., 80 g moučkového cukru., šťáva z citronu
Vejce,
cukr a vanilinový cukr důkladně našleháme. Poté zlehka vmícháme směs
mouky a solamylu. Takto připravené těsto rozetřeme na plech vyložený
pečicím papírem, který jsme zlehka potřeli tukem a vysypali moukou.
Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Po upečení
odstraníme papír a potřeme džemem (nejlépe rybízovým). Ihned zarolujeme.
Mezitím důkladně třeme v misce vaječné bílky, cukr a citronovou šťávu
až do husté pěny. Připravenou roládu ještě na povrchu jemně potřeme
rybízovým džemem a polejeme připravenou polevou. Polevu necháme dobře
zaschnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat