29. července 2016

Piškotová roláda s citronovou polevou

4 vejce., 80 g pískového cukru., vanilinový cukr., 80 g polohrubé mouky., 20 g solamylu., ovocný džem., pečíci papír., tuk a mouka na vysypání a vymazání
Poleva: 1 – 2 bílky., 80 g moučkového cukru., šťáva z citronu
Vejce, cukr a vanilinový cukr důkladně našleháme. Poté zlehka vmícháme směs mouky a solamylu. Takto připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme zlehka potřeli tukem a vysypali moukou. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Po upečení odstraníme papír a potřeme džemem (nejlépe rybízovým). Ihned zarolujeme. Mezitím důkladně třeme v misce vaječné bílky, cukr a citronovou šťávu až do husté pěny. Připravenou roládu ještě na povrchu jemně potřeme rybízovým džemem a polejeme připravenou polevou. Polevu necháme dobře zaschnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat