29. července 2016

Čokoládová roláda

4 celá vejce., 80 g pískového cukru., vanilinový cukr., pečicí papír., tuk a mouky na vymazání a vysypání papíru., 80 g polohrubé mouky., 20 g solamylu., 80 g strouhané čokolád., meruňkový džem., poleva dle chuti
Celá vejce vyšleháme spolu s cukrem a vanilinovým cukrem do pěny. Na plech položíme pečicí papír, který lehce potřeme tukem a vysypeme hladkou moukou. K hmotě postupně přidáváme směs polohrubé mouky, solamylu strouhané čokolády. Zlehka zamícháme a rozetřeme na připravený plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Ještě z teplého piškotu odstraníme papír a potřeme meruňkovým džemem. Zarolujeme. Můžeme dozdobit polevou.

Žádné komentáře:

Okomentovat