4
celá vejce., 80 g pískového cukru., vanilinový cukr., pečicí papír.,
tuk a mouky na vymazání a vysypání papíru., 80 g polohrubé mouky., 20 g
solamylu., 80 g strouhané čokolád., meruňkový džem., poleva dle chuti
Celá
vejce vyšleháme spolu s cukrem a vanilinovým cukrem do pěny. Na plech
položíme pečicí papír, který lehce potřeme tukem a vysypeme hladkou
moukou. K hmotě postupně přidáváme směs polohrubé mouky, solamylu
strouhané čokolády. Zlehka zamícháme a rozetřeme na připravený plech.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Ještě z teplého piškotu
odstraníme papír a potřeme meruňkovým džemem. Zarolujeme. Můžeme dozdobit polevou.
Žádné komentáře:
Okomentovat