15. července 2016

Jablkové koblihy

250 g polohrubé mouky, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 4 jablka, trocha rumu či rumové tresti, 250 ml mléka, špetka soli, trocha moučkového cukru nebo vanilkového cukru na posypání.
V míse smícháme mouku s kypřícím práškem. Přidáme vejce, jablka nastrouhaná nahrubo, špetku soli, 1 vanilkový cukr a rum. Z těchto surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi deset minut odpočinou. Lžicí z něj vykrajujeme kousky, které smažíme zvolna v rozpáleném oleji a potom obalujeme v cukru. Dozdobíme opět marmeládou, povidly či šlehačkou.
Americké koblihy se od těch našich hodně liší. Už na první pohled tvarem, protože ty americké mají vprostřed díru. A i když jsou jiné než ty naše, jsou taky velice dobré. Proto si je určitě také vyzkoušejte. Výhoda toho receptu je, že koblihy nesmažíte, ale pečete v troubě.


Žádné komentáře:

Okomentovat