31. července 2016

Rohlíčky z lineckého těsta

280 g polohrubé mouky., 210 g másla., 140 g cukru., 4 natvrdo uvařené žloutky a trochu citrónové kůry
Z přísad vypracujeme vláčné těsto a necháme v chladu 2 hodiny odpočívat. Potom těsto rozválíme na stéblo a vykrajujeme rohlíčky, které pečeme v teplé předehřáté troubě. Na studené rohlíčky dáváme tuto náplň: 210 g cukru., 140 g strouhaných mandlí nebo ořechů., trochu skořice hřebíček., 2 lžíce rumu, šťáva a kůra z jednoho citrónu., 2 lžíce kakaa., 70 g strouhanky.
Cukr podlijeme dl vody a necháme převařit na nit. Potom přidáme všechny přísady a na teplé plotýnce mícháme. Hmotu nanášíme na rohlíčky do výšky prstu, navrch položíme několik nudliček nakrájených mandlí a polijeme rumovou nebo citrónovou polevou.

Žádné komentáře:

Okomentovat