17. července 2016

Ananasová bábovka s kiwi

ananas,6 žloutků,170 g moučkového cukru,400 ml smetany ke šlehání, 50 g oříško­vého krokantu,tuk na vymaštění formy,8 kiwi,5 - 6 lžic bílého rumu,lžíce kakaa
Bábovkovou formu (asi 3 l) postavíme do vý­parníku. Ananas oloupeme, vykrojíme středovou dužinu, pokrájíme na kousky a rozmixujeme. Žloutky, 130 g cukru a 6 lžic teplé vody ušleháme ve vodní lázni do pěny. Vyjmeme a mícháme do zchladnutí. Ananasové pyré vmícháme do ušlehané šlehačky.Krokant dáme do sáčku, rozdrtíme válečkem na nudle a vysypeme jim vychlazenou formu. Naplníme krémem a přikryté fólií mrazíme asi 5 hodin.Kiwi oloupeme, rozmixujeme a ochutíme 40 g cukru a rumem. Bábovku vyklopíme, roz­krájíme a poprášíme kakaem. Podáváme s roz­mixovaným kiwi, případně ozdobíme mátou.Pokud nemáte kiwi, nahraďte je mangem.

Žádné komentáře:

Okomentovat