2 x 250 g Mascarpone, 6 polévkových lžic cukru písek (pozor ne mletý cukr), 4 žloutky, 2 balíčky cukrářských piškotů, kávu, hořké kakao v prášku., případně kávový likér nebo vaječný koňak
Ve větší míse dobře utřeme 4 žloutky se 6 lžicemi cukru a pomalu vmícháme po lžících Mascarpone. Připravíme si asi 6 porcí silné kávy (espresso nebo mokka ), musí být vlažná, ne horká. Do větší misky s rovným okrajem, může být kulatá či hranatá, naskládáme piškoty, které rovnoměrně polejeme vlažnou či vychladlou kávou, nebo i kávou rozředěnou mlékem. Na vrstvu piškotů rozetřeme krém z Mascarpone a žloutků a přes sítko posypeme kakaem. Dáme ztuhnout do lednice.
Žádné komentáře:
Okomentovat