11. července 2016

Husarské knoflíčky

500 g másla,400 g cukru,4 vejce,500 g mletých lískových oříšků,500 g hladké mouky,1 citrón (kůra + šťáva),1 lžička skořice,2 žloutky,cukr na posypání, strouhané mandle,červená zavařenina
Máslo a cukr ušleháme do pěny. Jednotlivě vmícháme vejce a po částech přidáváme oříšky, mouku, citrónovou kůru a šťávu, skořici. Troubu předehřejeme na 200oC. Na plech rozložíme pečící papír. Z těsta vytvarujeme malé kuličky a do nich uděláme koncem vařečky důlky. Žloutek rozšleháme a kuličky jím pečlivě potřeme. Povrch posypeme cukrem a mandlemi. Pečeme asi 25 minut. Cukroví necháme vychladnout. Do důlků dáme zavařeninu a necháme zatuhnout. Nejlepší marmeláda je pikantní rybízová, ale je možno použít i některou z čokoládových pomazánek (butelka apod.). Do marmelády můžeme před ztuhnutím náplně vmáčknout lískový oříšek (nebo jen lentilku, ale také můžeme posypat třeba barevným máčkem. To v případě, jestliže nedáváme mandle.Z uvedeného množství je hodně knoflíčků, každý si však může upravit dávkování podle toho, kolik chce mít cukroví.

Žádné komentáře:

Okomentovat