11. července 2016

Linecké slepované cukroví

360 g polohrubé mouky,120 g moučkového cukru,240 g másla,4 vařené prolisované žloutky,½ citrónu (šťáva + kůra)
Mouku prosejeme na vál, smícháme s moučkovým cukrem a přidáme rozsekané ztuhlé máslo. Dlaněmi rozdrobíme a do důlku uprostřed dáme prolisované žloutky, šťávu a nastrouhanou kůru z citrónu. Vypracujeme těsto a dáme na hodinu do chladu odpočinout. Vyvalíme plát o síle 5 mm, vykrajujeme tvary, do poloviny vykrojíme střed. V mírně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Slepujeme pikantní zavařeninou (rybízovou, malinovou). „Okaté“ tvary napřed pocukrujeme a pak přilepíme k plným tvarům.Poznámka: Do těsta se dává výhradně máslo, s jiným tukem by to nebylo ono.

Žádné komentáře:

Okomentovat