Na 50 kousků: 150 g margarínu., 125 g moučkového cukru., 200 g hl. mouky., 100 g strouhaných mandlí., špetka soli., 2 žloutky., 1 – 2 kapky mandlové esence., 300 g tmavé čokoládové polevy., 50 g loupaných pistácií
Margarín, moučkový cukr, mouku, mandle, sůl, žloutky a mandlovou esenci ručně zpracujeme. Hladké těsto by se nemělo lepit. Vytvarujeme do koule a zabalíme do fólie. Takto připravené těsto dáme do chladničky a chladíme minimálně 2 hodiny. Troubu předehřejeme na 175° C. Z těsta vyválíme mezi dvěmi fóliemi nebo pečicími papíry či kusy alobalu ½ cm silný plát. Z něho vypichujeme hvězdy asi o velikosti 2 – 6 cm a klademe je na papírem pokrytý plech. V troubě pečeme pouze krátce – přibližně 10 minut. Dáme vychladnout. Polevu rozehřejeme ve vodní lázni. Potřeme hvězdy, které ještě navrch posypeme sekanými pistáciemi.
Příprava cca 30 minut., chlazení cca 2 hodiny., pečení cca 10 minut., kousek cca 90 kalorií
Žádné komentáře:
Okomentovat