Na 25 kousků: 300 g řepného sirupu., 100 g cukru., 150 g margarínu., balíček prášku do perníku., špetka mletého nového koření., 600 g hl. Mouky., 10 g potaše., 3 lžíce rumu., vejce., 200 g moučkového cukru., bílek., cukrové perličky
Sirup, cukr a margarín prohřejeme, až se cukr rozpustí. Necháme vychladnout na teplotu těla. Prášek do perníku, nové koření a mouku smícháme s připraveným sirupem. Potaš rozpustíme v rumu. Spolu s vajíčkem vypracujeme těsto, které dáme na 12 hodin odležet. Troubu předehřejeme na 175° C. Mezi dvěma vrstvami fólie z těsta vyválíme asi 5 mm silný plát a vypichujeme asi 8 cm velká srdce. Na plech dáme pečicí papír, poskládáme na něj cukroví a pečeme 12 – 15 minut. Moučkový cukr s bílkem utřeme dohladka. Naplníme malý plastový sáček, odstřihneme cíp a srdce ozdobíme slabými linkami. Posypeme cukrovými perličkami.
Příprava cca 50 minut., odležení cca 12 hodin., pečení cca 15 minut., kousek cca 220 kalorií
Žádné komentáře:
Okomentovat