5. srpna 2016

Bosporský okoun v těstíčku filo s mátovou omáčkou

1 balíček těsta filo., 2 filety z okouna., pistáciové oříšky., sušený rybíz., rozinky., lístky čerstvé máty., máslo.,
na omáčku: hladká mouka., máslo., citrónová šťáva., 1 vejce., sušená máta
Na velkou placku rozváleného tenkého těsta filo dáme kousek filetu z okouna. Na filet z okouna poklademe hrst jemně nasekaných pistáciových oříšků pak přidáme na slunci sušený rybíz, rozinky a sekanou čerstvou mátu. Pak položíme pár plátků citrónu a trochu másla, aby vše bylo šťavnatější. Navrch přikryjeme druhým filetem z ryby a nakonec zabalíme do druhého plátu těsta filo. Uděláme malou kapsu a pomažeme na povrchu rozpuštěným máslem a dáme péct do trouby.
Mátová omáčka
Z mouky, másla, citrónové šťávy, šlehaných vajec a sušené máty připravíme rozšleháním omáčku.

Žádné komentáře:

Okomentovat