14. srpna 2016

Broumovské hrachové stromečky

Na zhruba 24 kousků si připravíme: 250 g předvařeného hrachu., cibuli., lžící sádla., sůl., mletý pepř., stroužek česneku., lžičku majoránky., vejce., 2 lžíce strouhanky., rostlinný olej na smažení., snítku kadeřavé petrželky na ozdobení
Předvařený hrách připravíme podle návodu na obalu. Osolíme až těsně před dovařením. Když je hrách měkký, dáme ho na síto okapat a necháme vychladnout. Mezitím si oloupeme cibuli, rozkrájíme ji na drobné kostičky a na rozehřátém sádle krátce orestujeme. Okapaný hrách rozmixujeme, přidáme pepř, prolisovaný česnek, majoránku a orestovanou cibuli. Vejce rozšleháme se strouhankou a vmícháme k ostatním přísadám. Vypracujeme těsto,které na mikrotenové fólii rozválíme na placku silnou asi cm. Z ní tvořítkem vykrojíme 24 stromečků. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm hrachové stromečky po obou stranách osmažíme dozlatova. Podáváme ozdobené kadeřavou petrželkou. Jako příloha se výborně hodí kysané zelí.
Doba přípravy asi 45 minut., porce zhruba 440 kJ/ 105 kcal


Žádné komentáře:

Okomentovat