2. srpna 2016

Čerešňové pralinky na 40 kusů

1/8 l smetany, 100 g mléčné čokolády, 100 g jemné hořké čokolády, 4 lžíce třešňovice, 30 g kokosového tuk
Poleva : 200 g tmavé čokoládové polevy, 20 kandovaých třešní
Smetanu uvedeme v hrnci do varu. Čokoládu rozdrobíme. Hrnce odstavíme. Přidáme čokoládu a za stálého míchání ji rozpustíme ve smetaně. Hmotu necháme trochu ochladit. Vmícháme třešňovici, přidáme kokosový tuk a necháme ho rozpustit. Potom mícháme, až se všechny přísady spojí. Krabičkovou formu asi 20 cm dlouhou vyložíme průhlednou fólií, naplníme hmotou a necháme asi 1 hodinu v ledničce ztuhnout. Pevnou hmotu vyklopíme na pracovní plochu a stáhneme fólií. Pralinkovou hmotu nakrájíme na malé obdelníky. Hrudky položíme na talíř a opět dáme do chladu. Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni. Pralinky do ní namáčíme pomocí vidličky, pokládáme je na fólii nebo mřížku a zdobíme rozpůlenou kandovanou třešní.

Žádné komentáře:

Okomentovat