7. srpna 2016

Dia dort

4 vejce., 120 g polohrubé mouky., 50 g sorbitu nebo jiného sladidla., lžička kypřicího prášku do pečiva., tuk na vymazání a mouka na vysypání alobalu
Upečeme dortový korpus, který podélně rozkrojíme a spojíme dia marmeládou. Na povrch dortu navršíme lehký pudinkový krém, ozdobíme čokoládovou polevou připravenou z rozehřáté dia čokolády a necháme zhustonut.
Krém - ½ mlíka., balíček udinkového prášku s vanilkovou příchutí., sladidlo podle chuti (srobit)., 2 bílky
Z mléka, pudinkového prášku a sladidla uvříme pudink. Za občasného míchání necháme trochu zchladnout. Z bílků ušleháme pevný sníh a dáme do misky. Po částech k němu přidáváme vlažný pudink a lehce mícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat