11. srpna 2016

Dia – Uzené na hruškách a kysaném zelí

Pro osobu si připravíme – oloupanou cibuli (30 g)., uzenou kotletu (100 g)., lžičku oleje., 200 g kysaného zelí., 100 ml vývaru z kostky., bobkový list., ½ lžičky kmínu., sůl., pepř., hrušku., 60 g netučného mléka., 30 g bramborové kaše v prášku., lžíci sekané petrželky., nastrouhaný muškátový oříšek.,
Cibuli nakrájíme na tenké dílky. Kotletu omyjeme a osušíme. V kastrole rozpálíme olej a na něm prudce osmahneme cibuli a kysané zelí. Navrch položíme kotletu a zalijeme vývarem, posypeme kmínem a přidáme bobkový list. Přivedeme k varu a pod pokličkou asi třicet minut dusíme. Pak osolíme a opepříme. Hrušku omyjeme a nakrájíme na tenké dílky. Přibližně deset minut před koncem dušení ji přidáme k zelí a dál společně dusíme. K varu přivedeme 100 ml vody se špetkou soli, přilijeme mléko, vsypeme bramborovou kaši v prášku a sejmeme z plotýnky. Asi po minutě vše řádně promícháme. Okořeníme muškátovým oříškem. Pokrm pěkně naaranžujeme na talíř a kaši posypeme petrželkou. 
Doba přípravy cca 40 minut., porce asi 1800 kJ / 430 kcal., bílkoviny 30 g., tuk 16 g., uhlovodany 41 g., chlebové jednotky 2 ½.

Žádné komentáře:

Okomentovat