12. srpna 2016

Jarní králík

cukr- sladidlo, olej - 2 lžíce (olivový), sůl, vývar, petrželka, smetana - 1 lžíce, nízkotučná hořčice - 1 lžička, mrkev - 350 g, kedlubny - 350 g, pepř mletý, víno bílé - 3 lžíce, ocet vinný - 1 lžíce, králík - 1 ks, cibulka jarní - 1 svazek
Králíka rozčtvrtíme a připravíme si marinádu z vína, oleje, octa, vývaru, přidáme petrželku, hořčici, sůl, pepř a cukr. Maso marinádou potřeme vložíme do pečící fólie a necháme co nejdéle marinovat. Během marinování v chladničce ho otáčíme. Troubu předehřejeme tak na 180 st. kedlubny nakrájíme na kostičky, mrkvičku očistíme a cibulky také. Zeleninu prosolíme a opepříme a přidáme k masu. Folii zase uzavřeme a položíme na studenou a vymazanou pánev. Ze shora folii několikrát propíchneme a dáme péct do trouby asi na 70 minut. Maso a zeleninu upravíme na talíře, šťávu z masa povaříme s trochou smetany a maso s ní polijeme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat