13. srpna 2016

Jemné čokoládové kuličky

Na 30 kousků si připravíme: 200 g hořké čokolády., 5 lžic mléka., 125 g másla., 150 g moučkového cukru., 4 žloutky., 30 g kakaového prášku., 30 papírových košíčků
Nejprve nahrubo nasekáme čokoládu. Potom ji společně s mlékem za stálého míchání a při mírné teplotě rozpustíme. Také máslo rozpustíme a necháme je vychladnout. Do čokolády zašleháme 100 g moučkového cukru a žloutky. Pomalu vmícháme máslo, dobře propracujeme a hmotu uložíme, zhruba na 3 hodiny na chladné místo. Ze ztuhlé čokoládové hmoty vytvarujeme rukama malé kuličky. Polovinu jich obalíme v kakau a druhou v moučkovém cukru a necháme trochu zaschnout. Nakonec je poskládáme do papírových košíčků a uložíme na misku nebo do krabičky.
Doba přípravy cca 1 hodina., kousek asi 500 kJ / 120 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat