14. srpna 2016

Krůtí nářez s pomerančovým dipem

Pro 4 osoby si připravíme: cibuli., stroužek česneku., 2 avokáda., šťávu z citronu a pomeranče., 150 g netučného jogurtu., sůl., drcené chilli., 50 g mandlí., 750 g uzeného krůtího nářezu.,
Cibuli najemno nasekáme a česnek prolisujeme dužinu avokáda nakrájíme na kostky a rozmixujeme s citronovou a pomerančovou šťávou. Přidáme jogurt, cibuli a česnek. Dip dochutíme solí a chilli. Mendle nasekáme na kousky a na pánvi nasucho dozlatova opražíme. Plátky krůtího nářezu naaranžujeme na talíře a do středu navršíme kopečky dipu. Posypeme mandlemi a podáváme s krajíčky čerstvé bagety.
Doba přípravy cca 50 minut., porce 2310 kJ / 550 kcal.
Tip: Pro přípravu avokádového dipu používáme jen zralé plody., protože ty mají jemnou smetanovou a lehce ořechovou příchuť. Plody jsou dost zralé na jídlo, když se kůra poddává tlaku prstů. Dužinu je třeba okamžitě promíchat s citronovou šťávou, jinak rychle zhnědne.


Žádné komentáře:

Okomentovat