11. srpna 2016

Linecká dia očka

450 g polohrubé mouky., 150 g másla., 2 vejce., 100 g sorbitu., ¾ kypřicího prášku do pečiva., 4 – 5 lžic mléka., hladká mouka na vyválení, tuk na vymazání plechu, dia marmeláda na promazání
Na vál prosijeme uvedenou dávku mouky, přidáme změklé máslo, vejce, sorbit a prášek do pečiva. Dle potřeby přidáme mléko a vše zpracujeme ve středně husté těsto, které necháme několik hodin odpočinout. Poté těsto vyválíme na plát silný asi 2 – 3 mm a tvořítkem vykrajujeme středně velká kolečka. Do jedné poloviny koleček vykrojíme tvořítkem ještě malé kulaté středy (očka). Pečeme na tukem vymazaném plechu dozlatova. Vychladlá kolečka slepujeme dia marmeládou tak, že v horním dílku je vykrojené „očko“.

Žádné komentáře:

Okomentovat