20. srpna 2016

Mandlové muffinky s čokoládou

Asi 18 kousků – 125 g cukru., 125 g změklého másla., 3 vejce., vanilkový lusk., 150 g hladké mouky., ½ lžičky kypřicího prášku., nastrouhaná kůra z citronu., 250 g mletých mandlí., 18 papír. Košíčků (4 cm)., 100 g čokolády., 2 cl mandlového likéru., několik neloupaných mandlí.,
Cukr s máslem utřeme do pěny a postupně vmícháme vejce. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme dřeň smícháme mouku s kypřicím práškem. Mandle, citronovou kůru, vanilkovou dřeň a mouku s kypřicím práškem jemně přimícháme do žloutkové směsi a vypracujeme hladké těsto. Troubu předehřejeme na 175° C. Papírové košíčky naplníme mandlovým těstem a narovnáme je na pečicí plech. Muffinky pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Upečené je necháme na kuchyňské mřížce poněkud vychladnout. Čokoládu rozdrobíme a rozpustíme v horké vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády přimícháme mandlový likér. Rozpuštěnou čokoládou naplníme mikrotenový sáček, odstřihneme růžek a všechny muffinky ozdobíme čokoládovými paprsky. Doprostřed každé muffinky vmáčkneme celou mandli.
Příprava asi 25 minut., pečení asi 20 minut., kousek asi 220 kcal. 4 g bílkovin., 14 g tuků., 18 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat