19. srpna 2016

Mandlové špičky

Na cca 50 kousků: 100 g másla., 40 g moučkového cukru., špetka soli., balíček vanilkového cukru., žloutek., lžíce smetany., 120 g hl mouky., 40 g sekaných mandlí., 50 g mléčné čokoládové polevy (čokoláda na vaření)
Ručním šlehačem šleháme do pěny máslo, moučkový cukr, sůl, vanilkový cukr a žloutek. Pěnu smícháme se smetanou. Přidáme pečlivě prosátou mouku a dobře zamícháme. Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 190° C. Těstem naplníme zdobicí sáček, na který upevníme hvězdicovou trubičku. Na pečicí papír stříkáme kroužek, který vytvarujeme do špičky. Cukroví posypeme mandlemi. Pečeme asi 10 minut. Čokoládovou polevu rozpustíme v horké vodní lázni. Část cukroví opatrně potřeme tekutou čokoládou po celé jeho ploše a necháme zatuhnout. Některé mandlové špičky ozdobíme pouze v jejich středu a ostatní necháme bez polevy.
Příprava cca 25 minut., pečení cca 10 minut., kousek cca 50 kalorií

Žádné komentáře:

Okomentovat