14. srpna 2016

Marinovaný losos s polníčkem

Pro 4 osoby: 2 para ořechy, ½ chemicky neošetřeného citronu, lžička hořčice, lžička medu, pepř, trochu pažitky, 200 g plátků uzeného lososa, 2 krajíce bílého chleba, lžíce másla, sůl, 75 g polníčku nebo několik lístků salátu
Para ořechy nakrájíme na plátky. Krátce je osmažíme na pánvi a necháme vychladnout. Půlku citronu omyjeme horkou vodou. Z kůry vykrojíme několik proužků, dužinu vymačkáme. Citronovou šťávu, hořčici, med a pepř rozšleháme, vmícháme nakrájenou pažitku. Lososa upravíme na talíře a pokapeme marinádou. Přikryté necháme v chladničce nejméně 10 minut táhnout. Z chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme ho na kostičky. Máslo rozpůlíme v pánvi, chleba v něm dokřupava opečeme, osolíme a poté vyjmeme. Polníček očistíme, omyjeme, osušíme a dekorativně upravíme na talíře spolu s lososem, proužky citronové kůry, případně plátky citronu, ořechy a opečenými kostičkami chleba.
Příprava cca 20 minut, na osobu asi 190 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat