asi 48 kousků – 500 g medu, 2 lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého hřebíčku, 100 g citronátu, 3 vejce, 250 g cukru, 1 kg hladké mouky, 10 g amonia, 300 g čok. Polevy
Med rozpustíme na velmi mírném ohni. Přimícháme mletou skořicí, hřebíček a najemno nasekaný citronát. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, až vznikne hustý krém. Přimícháme mouku s amoniem, medový krém a těsto dobře propracujeme. Z těsta vyválíme přímo na plechu vyloženém papírem na pečení plát a ponecháme asi 1 hodinu v klidu. Troubu předehřejme na 180 stupňů. Perník dáme na střední lištu trouby a pečeme 20 až 25 minut. Potom jej opatrně překlopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Perník nakrájíme na kostky a potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Příprava cca 55 minut 1 kousek asi 150 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat