Asi 50 kousků – 250 g másla., 200 g cukru., balíček vanilkového cukru., 400 g polohrubé nebo hrubé mouky., lžička kypřicího prášku.,
Máslo rozpustíme, až je zlatavé, a poté je necháme vychladnout. Ještě tekuté máslo ušleháme do pěny. Postupně přidáváme cukr a vanilkový cukr a šleháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přimícháme mouku s kypřicím práškem a vypracujeme těsto. Utvoříme z něj bochánek, zabalíme jej do fólie a chladíme asi hodinu. Troubu předehřejeme na 175° C. Z těsta vyválíme váleček o průměru asi 3 cm a nakrájíme ho na plátky přibližně 5 mm silné. Koláčky poskládáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme 12 – 15 minut. Okraje ještě horkých koláčků obalíme v cukru.
Příprava cca 40 minut., kousek asi 75 kcal.
Tip – Těsto na koláčky se musí dobře spojit. Pokud se nám to nepovede a těsto je příliš suché a drobí se, přidáme 1 – 2 lžíce studeného mléka.
Žádné komentáře:
Okomentovat