10. srpna 2016

Plněné šnečky

Na 12 kousků: Na těsto: 75 g měkkého tvarohu, 3 lžíce mléka, 3 lžíce oleje, 40 g cukru, po ½ sáčku prášku do pečiva a vanilkového cukru, špetku soli, 150 g polohrubé mouky, mouku na vál, tuk na vymazání plechu
Na náplň: 100 g marcipánové hmoty, kůru z ½ citronu, 200 ml mléka, 250 g mletého máku
V míse o hladka rozmícháme tvaroh, cukr, mléko, vanilkový cukr a olej. Mouku a prášek do pečiva smícháme, po částech zapracujeme do tvarohové hmoty a chladnýma rukama rychle uhněteme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme ½ cm silný obdélník 20x30 cm. Mák smícháme s rozdrobeným marcipánem a nastrouhanou citronovou kůrou. Směs spaříme vařícím mlékem a za stálého míchání chvílí prohříváme na mírném plameni. Po zchladnutí jí nožem stejnoměrně natřeme na těsto. Těsto po delší straně srolujeme a nožem je nakrájíme na ½ cm silné plátky. Šneky dáme na vymazaný plech a v předehřáté troubě pečeme 30 minut.
Doba přípravy 70 minut, 1 kousek 240 kcal 


Žádné komentáře:

Okomentovat