5. srpna 2016

Pstruh po mlynářsku

Pro 4 osoby: 4 vykuchaní pstruzi, lžíce vinného octa, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 4 lžíce mouky, 6 lžic másla, 125 g nudlových lupínků, 2 citrony
Pstruhy důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Ocet rozmícháme se solí, pepřem a lžící oleje a touto směsi ryby potřeme. Hladkou mouku dáme do síta a pstruhy poprášíme. Ve 2 velkých pánvích rozehřejeme po lžící másla. Pstruhy v nich opékáme po každé straně 5 minut, dozlatova, vyjmeme a udržujeme v teple. Jednu pánev, očistíme, zpěníme na ní 4 lžíce másla, vsypeme mandle a mírně opražíme. Citrony rozpůlíme a vymačkáme. Pstruhy pokapeme citronovou šťávou. Opraženými mandlemi a máslem ryby přelijeme.
Příprava 40 minut, na osobu 860 kcal, 61 g bílkovin, 56 g tuků, 22 g sacharidů


Žádné komentáře:

Okomentovat