10. srpna 2016

Rustikální plněná roláda z mletého masa

Na 6 porcí potřebujeme: housku, velkou cibuli, stroužek česneku, 225 g mrkve, 225 g pórku, 2 lžíce másla, sůl, mletý černý pepř, 900 g míchaného mletého masa, 3 vejce, po rovné lžičce majoránky a tymiánu, 150 g prorostlého špeku v tenkých plátkách
Housku necháme 10 minut nasáknout ve vodě, pak ji vymačkáme. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky, pórek zbavíme ovadlých listů, nakrájíme na tenká kolečka a propereme. Cibuli, česnek a připravenou zeleninu podusíme na rozehřátém másle. Z mletého masa, vymačkané housky, vajec, zeleniny, soli a pepře vypracujeme masové těsto. 2 formy na srnčí hřbet nebo jednu velkou formu na biskupský chlebíček vyložíme plátky špeku. Naplníme více než polovinou masa, okraje vymačkáme. Navrch dáme zeleninovou směs a doplníme zbylé maso, povrch uhladíme. Případně zbylé plátky špeku položíme na maso. Roládu pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 45-50 minut, při použití velké formy se doba pečení prodlouží 10-15 minut. Po 30 minutách pečení zakryjeme alobalem. Roládu vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky. Vhodnou přílohou jsou brambory na všechny způsoby.
Porce obsahuje: 36 g bílkovin, 58 g tuků, 12 g sacharidů, 757 kcal 


Žádné komentáře:

Okomentovat