14. srpna 2016

Salát s pomerančovou zálivkou

Pro 4 osoby si připravíme: 2 malé hlávky chicoree., hlávku radicchio., 50 gpolníčku., 50 g syrových žampionů., citronovou šťávu na pokapání., 4 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy., 2 lžíce bílého vinného octa., sůl., pepř., 3 lžíce oleje., svazek pažitky.,
Saláty chicoree, radicchio a polníček nakrájíme nebo natrháme na malé kousky. Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme je citronem, aby nezhnědly. Pomerančovou šťávu smícháme s octem a pikantně dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme olej. Pažitku nakrájíme na roličky a zamícháme do zálivky. Saláty a žampiony rozdělíme na čtyři talíře. Krátce před podáváním je přelijeme zálivkou.
Doba přípravy cca 20 minut., proce 370 kJ / 90 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat