19. srpna 2016

Salzburske kuličky

Na 60 kousků si připravíme: 80 g pistáciových jader., 250 g marcipánové hmoty., 60 ks čokoládových mléčných dutých košíčků., 125 g nugátu., 300 g čokoládové mléčné polevy., 60 ks zlatých cukrových perliček., mikrotenový sáček., 60 ks papírových košíčků
Zhruba 60 g pistáciových oříšků najemno posekáme. Marcipánovou hmotu, sekaní pistácie a 3 lžíce vody utřeme dohladka. Vložíme do zdobicího sáčku a nastříkáme do dutých čokoládových košíčků tak, aby byly asi z poloviny plné. Nugát zahříváme ve vodní lázni tak dlouho, až se roztaví a je tekutý. Nalijeme ho do mikrotenového sáčku, odstřihneme jeden růžek a nugátem naplníme košíčky. Pak dáme bonbony na přibližně 2 hodiny do lednice. Mezitím nahrubo nastrouháme čokoládovou polevou, rozpustíme ji v horké vodní lázni a necháme zchladnout. Zbytek pistácií podélně rozčtvrtíme. Pal polevu znovu ohřejeme, košíčky napíchneme na kovový špíz a krátce do čokoládové polevy ponoříme. Lehce odklepneme a dáme na kuchyňskou mřížku. Ještě vlhké bonbony ozdobíme zhruba dvěma kousky pistáciových jader a jednou zlatou cukrovou perličkou. Na chladném místě necháme ztuhnout. Hotové kuličky vložíme do papírových košíčků
Doba přípravy asi 1 ½ hodiny., kousek asi 290 kJ / 70 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat