20. srpna 2016

Slepované ořechové jazýčky

asi 20 kousků – 150 g másla, 60 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička ostrouhané citronové kůry, 1 lžíce rumu, 1 lžička skořice, 1 žloutek, 150 g hladké mouky, 100 g nugátu, 60 mletých ořechů, čokoládová poleva
Máslo s cukrem našleháme do pěny. Přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, rum, skořici a žloutek. Do máslového krému prosijeme mouku a vypracujeme těsto. Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Řidším těstem naplníme cukrářský sáček. Do talíře nasypeme oříšky. Ze sáčku vytlačujeme jazýčky a obalujeme je v oříškách. Rovnáme je na papírem vyložená plech. Dáme do trouby a pečeme asi 12 minut. Nugát nasekáme do misky, vložíme do vodní lázně a rozpustíme ho. Nugátem potíráme vychladlé jazýčky a slepujeme je po dvou k sobě. Rozehřejeme čokoládovou polevu, naplníme ji pergamenový sáček a cukroví ozdobíme.
Příprava cca 40 minut pečení cca 12 minut 1 kousek asi 145 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat