10. srpna 2016

Velikonoční kotouč z telecího masa

1 kg telecí plece., 100 g slaniny., 100 g šunky., 2 až 3 vejce., 3 sterilované okurky nebo 3 lžíce sterilovaného hrášku., 80 g másla., lžička hladké mouky., lžička másla na zahuštění., sůl.,
Telecí plec prokrojíme na plát, naklepeme, osolíme, postupně poklademe tenkými plátky slaniny, plátky šunky, míchanými vejci a plátky sterilovaných okurek nebo posypeme sterilovaným hráškem. Navrch můžeme dát plátky uzeného masa, jazyka nebo jemného salámu. Plát masa zavineme, převážeme, vložíme na rozehřáté máslo a ze všech stran opečeme. Pak mírně podlijeme a upečeme v troubě doměkka za častého přelévání vypečenou šťávou a mírného podlévání horkou vodou. Měkký kotouč zbavíme nitě a nakrájíme na šikmé řezy. Šťávu zahustíme kuličkou z hladké mouky a másla a povaříme. Jednotlivé porce obkládáme vařenou nebo dušenou zeleninou a podáváme s opečenými brambory. 

Žádné komentáře:

Okomentovat