12. srpna 2016

Vepřové s bylinkovou omáčkou

Pro 4 osoby: 500 g květáku, 400 g brokolice, sůl, pepř, 600 g vepřové panenky, 1-2 lžíce oleje, 50 g másla, 30 g hladké mouky, 100 ml smetany ke šlehání, 30 g strouhaného sýra, svazek bazalky, svazek kerblíku, 2 snítky kopru, 2 rajčata, lžíci strouhanky, čerstvé bylinky a kolečka citronu na ozdobení
Květák a brokolici rozdělíme na růžičky a vložíme do ½ l osolené vařící vody, povaříme asi 7 minut. Zeleninu necháme okapat, vývar zachytíme. Maso rychle opečeme v horkém oleji, dochutíme solí a pepřem. Dalších 10-15 minut dopékáme při střední teplotě. Pak je vyjmeme a udržujeme teplé. Vypečenou šťávu zředíme 100 ml vody. Rozehřejeme 30 g tuku a mouku opražíme. Přilijeme vypečenou šťávu, vývar se zeleniny a smetanu. Přivedeme k varu. Přidáme sýr, necháme ho rozpustit a omáčku opět krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Vložíme zeleninu a všechno znovu prohřejeme. Na kůrčičku nasekáme bylinky, rajčata zbavíme semínek, dužinu nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme zbylý tuk a orestujeme strouhanku. Přidáme rajčata a bylinky. Na talířích nalijeme omáčku na maso a ozdobíme citronem.
Příprava 40 minut, 1 porce 470 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat