18. srpna 2016

Vídeňské dortíčky plné oříšků

Suroviny: 16 dag hladké mouky, 8 dag lískových oříšků, 8 dag moučkového cukru, 12 dag másla, 1 lžíce koňaku nebo rumu, špetka mleté skořice, tuk na plech, oříškový krém na slepení, strouhané oříšky na obalení.
Prosejeme mouku, přidáme umleté oříšky, cukr, máslo a rum nebo koňak. Vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vyválíme plát. Kulatou formičkou vykrájíme kolečka, přeneseme na vymazaný plech a zvolna upečeme dorůžova. Vychladlá kolečka spojujeme oříškovým krémem, kterým v tenké vrstvě potíráme i povrch a strany spojených koleček a obalíme je ve strouhaných oříšcích. Necháme ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat